وحدت حوزه علمیه الغدیر نراق و دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق
27/9/1391روز وحدت حوزه و دانشگاه است . به ضرس قاطع سال های قدیم خصوصا سال 1200
هجری شمسی یعنی یک صد و نود سال پیش شهر مذهبی و تاریخی نراق دارای مدرسه
علمیه بوده است . منهای نراقی ها از مناطق همجوار نیز پویندگان دانش و علوم
دینی در این مرکز تلاش و کوشش داشته اند .
فضای نراق یادآور مشاهیری می باشد که نام و هویتشان در ایران و جهان مشهور است و در اوراق تاریخی و فرهنگی این مرز و بوم نقش بسته است .عالمان بزرگی از جمله علامه ملا احمد و ملا مهدی نراقی از این مکان پرورش یافته و خدمات زیادی به اسلام داشته اند و باعث مباهات و افتخار مردم این دیار می باشند .
ملا مهدي نراقي ملا احمد نراقي
معتمد الشیعه مرحوم ملا مهدی و مستند الشیعه مرحوم ملا احمد نراقی جایگاه علمی رفیع این پدر و پسر را مشخص می کند . ملا احمد نراقی 180 سال پیش یعنی تقریبا 140 سال قبل از امام خمینی ( ره) در کتاب عواید الایام خود یک قاعده را به بحث ولایت فقیه اختصاص داد است . اینها اهل علم و عمل توام بودند . ملا احمد نراقی در جنگ دوم ایران و روس سال 1240 کفن پوش به همراه شاگردان خود وارد میدان مبازره شد و فتوای جهاد صادر کرد .
بر این اساس بزرگان این منطقه تصمیم گرفتند حوزه و دانشگاه که دو بال پرواز به سوی دین و دانش بشریت است را پویا نمایند .
حاج عباس معصومی فرزند علی از خیرین مشهور به همراه مساعدت های دولت و دست اندرکاران ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق را راه اندازی و مهر ماه 1367 رسما افتتاح و تحصیلات دانشجویان در چند رشته شروع گردید .
حاج عباس معصومي
به درخواست مردم ، دانشجویان متعهد ، اساتید و کارکنان مذهبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق تاریخ 20/10/1381 همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) پنج شهید گمنام دفاع مقدس در بلوار ورودی دانشگاه و در فضای آکنده از معنویات در خاک سرد آرام گرفتند تا هر روز با ذکر صلوات و فاتحه یاد رشادت های جوانان وطن در برقراری امنیت تحصیلی گرامی داشته شود . این مکان به زیارتگاهی برای جوانان عاشق جهت درددل با شهدا تبدیل شده است .
دارالنور شهدا
حاج حسین دستمالچی فرزند احمد زمینی به مساحت قریب به ده هزار متر مربع اهدا نمود تا حوزه علمیه در نراق شکوفا شود و صواب و بهره حاصله برای عاقبت خود و امواتش نثار گردد .
حاج حسين دستمالچي
تاریخ 28/2/1386 با حضور مسئولین آیین کلنگ زنی انجام گرفت . باز حاج عباس معصومی نقش آفرینی نموده و مبلغ دویست میلیون تومان کمک به ساخت حوزه علمیه مساعدت نمود . بقیه هزینه ساخت را مرکز مدیریت حوزه علمیه شهر قم و خیرین دیگر نراق تقبل نموده اند .
نمايي از حوزه علميه در حال احداث الغدير شهر نراق
بنای ساختمان این حوزه پس از آمادگی کامل گنجایش دویست طلبه را دارا می باشد . از اساتيد اين حوزه علميه مي توان به حجج الاسلام حاج آقا ميركريمي ، حاج آقا يزداني ، حاج آقا موسوي ، حاج آقا خدادادي اشاره داشت .
حاج آقا ميركريمي حاج آقا خدادادي حاج آقا موسوي حاج آقا يزداني
حوزه علمیه شهر نراق طی فروردین 1389 از داوطلبین ثبت نام نموده و تاریخ 23/4/1389 رسما افتتاح گردید . محل فعلی حوزه تا زمان ساخت محل جدید در مدرسه تعطیل شده مرحوم حسین معصومی برقرار و در همین مکان خوابگاه و امکانات زیستی نیز فراهم می باشد . حوزه علمیه ؛ ابتدای دروس تحصیل دینی با 24 طلبه آغاز به کار کرد . اکنون مجموع طلبه های تحت آموزش 53 نفر می باشند .
اسكان و محل تحصيل طلاب علوم ديني شهر نراق
از زادگاه ملا احمد نراقی شش نفر طلبه در این حوزه به فراگیری علوم مختلف مشغول می باشند .
......سليماني حجت شفيعي محمد حسين رمضاني
حجت الاسلام محمد فروغی فرزند حسین از ابتدا مسئولیت حوزه علمیه الغدیر را عهده دار می باشد . ایشان تجربیات کلانی در سمت نمایندگی مجلس شورای اسلامی و جانشینی "تیپ 83 روحانیون رزمی تبلیغی امام صادق(ع) "وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را دارا می باشد .
حوزه علميه الغدير شهر نراق حجت الاسلام شيخ محمد فروغي
یادآوری می شود آیت الله دکتر محمد مفتح فرزند محمود اهل شهرستان فامنین استان همدان تاریخ 27/9/1358 هنگام ورود به دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران به عنوان رياست اين دانشكده ، توسط عناصر منحرف گروهک فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید . شهيد بزرگوار طی مراسمی در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در شهر قم به خاك سپرده شد .
شهيد محمد مفتح
این روز را "روز وحدت حوزه و دانشگاه "نامیده اند .
طلبه بسيجي علي آعلي
از طلبه بسیجی علی آعلی فرزند تقی نيز كه در جمع آوري این مطالب زحمات زيادي را متقبل شدند ، تشکر و سپاسگذاري مي نماييم .
سایت سلحشوران شهر نراق27/9/1391